معرفی و اطلاعات کلی سوربیتول پودری
سوربیتول خشک که از دسته قندهای الکلی محسوب میشود، به دلیل دارا بودن گروههای هیدروفیلیک، تاثیر قابل توجهی را در جذب رطوبت مواد غذایی نشان میدهند .جایگزین کردن ساکارز با شیرین کننده های پلی الی منجر به ایجاد بافت نرمتر و افزایش ماندگاری محصول نهایی می گردد. سوربیتول یک قند الکلی است که از گلوکز تولید شده از نشاسته ذرت تولید می شود. اغلب به عنوان جایگزین شکر در آب نبات ها، محصولات پخت ، شربت ها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
- سوربیتول تقریباً 60٪ ساکارز شیرین است و تقریباً 2.6 کالری در هر گرم دارد.
- همچنین به طور طبیعی در برخی از میوه های هسته دار و انواع توت ها وجود دارد.
در اواسط دهه 1950، سوربیتول به صورت صنعتی تولید می شد و در سال 1971 توسط اداره داروی فدرال (FDA) مورد تایید قرار گرفت.
ساختار شیمیایی
سوربیتول به صورت پودر سفید، پودر کریستالی و یا گرانول ظاهر می شود. بسیار محلول در آب و کمی محلول در اتانول است. آماده سازی استاندارد این است که مقداری از آن را در آب حل می کنند تا محلولی با غلظت حدود 10 میلی گرم در میلی لیتر بدست آید.
تولید تجاری
سوربیتول دو سوم کالری قند دارد و همانطور که قبلا ذکر شد شیرینی کمتری دارد. این ماده به خوبی توسط بدن جذب نمی شود، بنابراین سطح انسولین را به اندازه قند افزایش نمی دهد. همچنین باعث پوسیدگی دندان نمی شود. سوربیتول یک مولکول گلوکز است که دو هیدروژن به آن اضافه شده است.
به صورت صنعتی با هیدروژنه کردن کاتالیزوری گلوکز تولید شده از نشاسته ذرت تولید می شود. سوربیتول علاوه بر استفاده به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی، به عنوان یک مرطوب کننده در لوازم آرایشی و بهداشتی و به عنوان یک حامل، تثبیت کننده و شیرین کننده در داروسازی نیز استفاده می شود.
کاربرد
به عنوان یک شیرین کننده یا عامل تثبیت کننده رطوبت در تولید شیرینی، محصولات پخته شده و شکلات و بسیاری از محصولات دیگر استفاده می شود. سوربیتول می تواند دمای بالا را تحمل کند و به خوبی با سایر مواد غذایی مانند عوامل ژل کننده، چربی ها و قندها ترکیب می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.